Corrosiebeheersing

Filtratieoplossingen voor efficiënte controle van corrosieve gassen

Corrosie van elektronische apparatuur kan optreden wanneer corrosieve gassen, zoals waterstofsulfide, gevoelige computerbesturingen en andere kritische elektronica aantasten. Deze gassen tasten randconnectoren, pinconnectoren, IC-aansluitingen, draadwikkelverbindingen en andere micro-elektronische componenten aan. Als corrosieve gassen niet onder controle worden gehouden, leidt hun aanwezigheid tot geblokkeerde stromen, broze aansluitpunten en oververhitte systemen. Dit kan leiden tot defecte printplaten, dure reparaties en uiteindelijk stilstand van de fabriek.

AAF International begrijpt de noodzaak om gasfase- en deeltjesfiltratiesystemen te leveren voor procesbesturingsomgevingen. Het gebruik van dergelijke systemen kan:

  • Geen procesonderbrekingen meer door storingen in regelapparatuur
  • Behoud van een hoge procesefficiëntie
  • Verlengt de levensduur van de printplaat en verlaagt de vervangingskosten

 

De bescherming van een industriële controlekamer omvat minimaal het onder druk brengen van gezuiverde lucht. Dit voorkomt dat corrosieve gassen de controlekamer binnendringen en de circuits aantasten. Daarnaast moet de recirculatielucht mogelijk worden gereinigd als de ruimte druk wordt gebruikt of als er andere interne bronnen van verontreiniging zijn.

De SAAFTM producten van AAF International zijn ontwikkeld om deze filtratiedoelen te bereiken en om de conditie van de lucht in de ruimte te bewaken. SAAFTM Deep Bed Scrubbers filteren bijvoorbeeld de inlaatlucht van HVAC-systemen om controlekamers op druk te brengen met gezuiverde lucht. SAAFTM recirculatie-units recirculeren en zuiveren de lucht in controlekamers en verwijderen verontreinigende stoffen die binnenshuis worden gegenereerd (d.w.z. die gegenereerd worden door personeelsactiviteiten, processen binnenshuis, enz.) SAAFTM drukregelaars en recirculatie-units zuigen zowel buitenlucht als ruimtelucht aan, waardoor een gezuiverde luchtstroom van gemengde buitenlucht en ruimtelucht ontstaat. Het buitenluchtgedeelte zet de controlekamer onder druk en voorkomt dat verontreinigende stoffen de ruimte binnendringen. Onze SAAF Tech Tools bieden een passieve methode om met tussenpozen de luchtkwaliteit in controlekamers te controleren. SAAFShield® technologie biedt een real-time methode om de luchtkwaliteit in de ruimte te bewaken en te communiceren met gebouwbeheersystemen.

Vragen?


Neem contact met ons op:
+31 (0)591 - 701025

of zoek een afdelingbij u in de buurt

Software & Diensten

Documentzoeker
Contact
E-Mail
Bovenkant pagina