Luchtfilters voor museums

Kostbare en onbetaalbare objecten beschermen

In bewaringsomgevingen is de kwaliteit van de binnenlucht (IAQ) een primaire zorg. De verontreinigingsniveaus in deze binnenlucht kunnen tot vijf keer hoger zijn dan de niveaus buiten, en in sommige gevallen zelfs 100 keer hoger. Het beheersen van vervuilende stoffen en gasvormige verontreinigingen in de lucht is van fundamenteel belang voor het beschermen van onbetaalbare collecties kunstvoorwerpen, nationale historische eigendommen en documenten, kunstwerken en literatuur.
Schade aan deze objecten kan worden veroorzaakt door:

  • ongecontroleerde temperatuur
  • relatieve vochtigheid
  • stof en vuil
  • verontreinigende gassen, zoals ozon en zwaveldioxide

 

Temperatuur en vochtigheid versnellen, als ze niet goed onder controle worden gehouden, de snelheid van chemische reacties die de aantasting van gevoelige objecten veroorzaken. Verontreiniging door stof en vuil doet artefacten verkleuren. Gasvormige vervuilende stoffen kunnen door chemische reacties een aanzienlijke en onomkeerbare aantasting van artefacten, metalen, historische documenten, foto's en marmer veroorzaken. AAF biedt oplossingen op maat om zorgvuldig gecontroleerde omgevingen te creëren voor elke historische omgeving.

AAF biedt een breed scala aan filtratieoplossingen en -apparaten die individueel kunnen worden aangepast aan de plaatselijke omstandigheden. Het doel is hier niet alleen de optimale bescherming van uw tentoonstellingen, maar ook een eersteklas binnenluchtkwaliteit voor bezoekers en werknemers.

De Sensor360 is een nieuwe generatie monitoring- en faciliteitsmanagementtool voor binnenluchtkwaliteit die u in staat stelt om de prestaties en het onderhoud van luchtfilters op een geheel nieuwe manier te begrijpen en te plannen.

Er worden sensoren op batterijen geïnstalleerd om zowel de deeltjesconcentratie te meten voordat de lucht wordt gefilterd, als om de binnenluchtkwaliteit (IAQ) te meten en te registreren.

Via een speciale app kunt u gemakkelijk de prestaties van het luchtfiltersysteem inzien. De gebruiker kan de app naar zijn eigen wensen en behoeften instellen en bepalen bij welke waarden hij een waarschuwing wenst te ontvangen. Sensor360 biedt onmiddellijke bewaking van de prestaties van een filtersysteem en houdt automatisch de drukval en PM1-, PM2,5- en PM10-deeltjesniveaus bij.

Hierdoor is het niet meer nodig om filtergegevens van de luchtbehandelingssystemen handmatig te controleren en te verzamelen, waardoor de gebruiker potentiële IAQ-problemen kan oplossen voordat ze negatieve gevolgen hebben voor de gebruikers van het gebouw door een waarschuwing van de Sensor360-app te ontvangen dat de deeltjesniveaus een onaanvaardbare concentratie bereiken.

Software & Diensten

Documentzoeker
Contact
E-Mail
Bovenkant pagina