Schone lucht in winkelcentra

Een gezonde en comfortabele omgeving creëren


In winkelcentra is het beheersen van vervuilende stoffen in de lucht noodzakelijk om een comfortabele, gezonde en geurvrije omgeving te behouden. De verontreinigingsniveaus in deze binnenlucht kunnen tot vijf keer hoger zijn dan de buitenluchtniveaus en slechte IAQ staat in de top vijf van milieurisico's voor de volksgezondheid. Hoewel de meeste commerciële faciliteiten gebruik maken van gewone deeltjesfilters, kunnen deze filters niet alle problemen met betrekking tot slechte luchtkwaliteit oplossen. Daarnaast moet gasfiltratie worden gebruikt om de schadelijke effecten van gasvormige verontreinigingen te beheersen.

Het selecteren van de juiste filters voor uw luchtbehandelingskasten (HVAC-systemen) kan u helpen uitgaven te beperken, risico's te verkleinen en tijd te besparen. De technische dienst of installateurs die verantwoordelijk zijn voor de luchtkwaliteit in winkelcentra hebben de ondersteuning nodig van een betrouwbare adviseur die luchtfiltratie-audits en diagnoses kan uitvoeren om ervoor te zorgen dat de meest optimale effectieve oplossing wordt geselecteerd en geïnstalleerd in hun luchtfiltersystemen.

Luchtfiltersystemen in grote gebouwen moeten relatief grote luchtvolumes verwerken. Ongeveer 50% van het energieverbruik van een gebouw gaat op aan het verwarmen, koelen en verplaatsen van lucht. Bij het overwegen van de Total Cost of Ownership (TCO) is het belangrijk om in gedachten te houden dat voor een kosteneffectief gebouw, het plannen van onderhoud een belangrijke stap is in het behouden van energie-efficiëntie, het minimaliseren van kostbare stilstand en het verlengen van de levensduur van uw apparatuur.

Over de hele wereld voorziet AAF in de behoefte aan schone lucht in alle soorten commerciële faciliteiten, zoals ziekenhuizen, scholen, luchthavens, musea, financiële instellingen, hotels en winkelcentra.

Van goedkope wegwerpbare paneelfilters tot zeer efficiënte filters met een groot oppervlak en antimicrobiële en gasfase filtratie, wij brengen het breedste assortiment luchtfiltratieproducten op de markt om zowel de schoonste lucht als energiebesparingen te realiseren, wat onze oplossingen zeer duurzaam maakt.

De Sensor360 is een nieuwe generatie monitoring- en faciliteitsmanagementtool voor binnenluchtkwaliteit die u in staat stelt om de prestaties en het onderhoud van luchtfilters op een geheel nieuwe manier te begrijpen en te plannen.

Er worden sensoren op batterijen geïnstalleerd om zowel de deeltjesconcentratie te meten voordat de lucht wordt gefilterd, als om de binnenluchtkwaliteit (IAQ) te meten en te registreren.

Via een speciale app kunt u gemakkelijk de prestaties van het luchtfiltersysteem inzien. De gebruiker kan de app naar zijn eigen wensen en behoeften instellen en bepalen bij welke waarden hij een waarschuwing wenst te ontvangen. Sensor360 biedt onmiddellijke bewaking van de prestaties van een filtersysteem en houdt automatisch de drukval en PM1-, PM2,5- en PM10-deeltjesniveaus bij.

Hierdoor is het niet meer nodig om filtergegevens van de luchtbehandelingssystemen handmatig te controleren en te verzamelen, waardoor de gebruiker potentiële IAQ-problemen kan oplossen voordat ze negatieve gevolgen hebben voor de gebruikers van het gebouw door een waarschuwing van de Sensor360-app te ontvangen dat de deeltjesniveaus een onaanvaardbare concentratie bereiken.

Software & Diensten

Documentzoeker
Contact
E-Mail
Bovenkant pagina