Oplossingen voor binnenluchtkwaliteit (IAQ) voor commerciële gebouwen

Verhoog de luchtkwaliteit in uw gebouw en bespaar tegelijkertijd tijd en kosten.

In commerciële kantoorgebouwen is de kwaliteit van de binnenlucht (IAQ) een belangrijk aandachtspunt. IAQ verwijst naar de binnenlucht die wordt ingeademd door de bewoners van een gebouw. De verontreinigingsniveaus in deze binnenlucht kunnen tot vijf keer hoger zijn dan de buitenluchtniveaus en slechte IAQ staat in de top vijf van milieurisico's voor de volksgezondheid.

 

De lucht in uw gebouw kan bevatten:

  • Schimmels, sporen, pollen
  • Koolmonoxide, radon, vluchtige organische stoffen (VOC's)
  • Virussen, bacteriën en bijproducten
  • Uitlaatgassen van voertuigmotoren, uitlaatgassen van industriële installaties
  • Asbest, klei, elementaire deeltjes en kunstvezels

 

Luchtfiltersystemen in deze gebouwen moeten ook relatief grote luchtvolumes verwerken. Ongeveer 50% van het energieverbruik van een gebouw gaat op aan het verwarmen, koelen en verplaatsen van lucht. Bij het overwegen van de Total Cost of Ownership (TCO) is het belangrijk om in gedachten te houden dat voor een kosteneffectief gebouw, het plannen van onderhoud een belangrijke stap is in het behouden van energie-efficiëntie, het minimaliseren van kostbare stilstand en het verlengen van de levensduur van uw apparatuur. 

Een grondige luchtfilteraudit van uw HVAC-systemen is de eerste stap die AAF International neemt om u professionele begeleiding en analyse te bieden voor kostenbesparingen en vermindering van aansprakelijkheid. Door deze audit uit te voeren, streven we ernaar om uw huidige situatie en uw volledige luchtfilterbehoeften, toepassingen en doelen voor de totale luchtkwaliteit te begrijpen. Dit op maat gemaakte luchtfiltratieonderzoek biedt aanzienlijke voordelen doordat het u helpt geld te besparen, risico's te beperken en tijd te besparen.

AAF International kan u ook helpen bij de processen die nodig zijn voor certificering door de Building Research Establishment Environmental Assessment Method (BREEAM). BREEAM is de langst bestaande en toonaangevende methode voor het beoordelen, classificeren en certificeren van de duurzaamheid van gebouwen en vormt de maatstaf voor groen bouwen in 78 landen over de hele wereld.

Luchtfiltratiestrategieën dragen ook bij aan het verdienen van credits voor certificering door Leadership in Energy and Environmental Design® (LEED®). LEED® wordt beheerd door de U.S. Green Building Council en werd voorheen voornamelijk gebruikt in de VS, maar wordt nu wereldwijd gebruikt om de milieuprestaties van gebouwen te beoordelen. Met betrekking tot de kwaliteit van de binnenlucht (IAQ) gebruiken we de beoordelingscriteria van LEED®, die het strengst zijn in vergelijking met andere beoordelingsmethoden, als onze prestatiebenchmark.

  • Energie en atmosfeer (efficiëntie)
  • Kwaliteit binnenmilieu
  • Materialen en hulpbronnen
  • Innovatie in ontwerp/bedrijfsvoering

 

De Sensor360 is een nieuwe generatie monitoring- en faciliteitsmanagementtool voor binnenluchtkwaliteit die u in staat stelt om de prestaties en het onderhoud van luchtfilters op een geheel nieuwe manier te begrijpen en te plannen.

Er worden sensoren op batterijen geïnstalleerd om zowel de deeltjesconcentratie te meten voordat de lucht wordt gefilterd, als om de binnenluchtkwaliteit (IAQ) te meten en te registreren.

Via een speciale app kunt u gemakkelijk de prestaties van het luchtfiltersysteem inzien. De gebruiker kan de app naar zijn eigen wensen en behoeften instellen en bepalen bij welke waarden hij een waarschuwing wenst te ontvangen. Sensor360 biedt onmiddellijke bewaking van de prestaties van een filtersysteem en houdt automatisch de drukval en PM1-, PM2,5- en PM10-deeltjesniveaus bij.

Hierdoor is het niet meer nodig om filtergegevens van de luchtbehandelingssystemen handmatig te controleren en te verzamelen, waardoor de gebruiker potentiële IAQ-problemen kan oplossen voordat ze negatieve gevolgen hebben voor de gebruikers van het gebouw door een waarschuwing van de Sensor360-app te ontvangen dat de deeltjesniveaus een onaanvaardbare concentratie bereiken.

Vragen?


Neem contact met ons op:
+31 (0)591 - 701025

of zoek een afdelingbij u in de buurt

Software & Diensten

Documentzoeker
Contact
E-Mail
Bovenkant pagina