Luchtkwaliteit in hotels verbeteren

Een gezonde en comfortabele omgeving creëren

De ervaring van de hotelgast is cruciaal voor de zeer concurrerende en steeds veranderende horeca. Uitstekende kwaliteit van de binnenluchtkwaliteit (IAQ) is een belangrijk onderdeel van die ervaring. In een hotel, congrescentrum of casino brengen mensen 80% van hun tijd binnen door. Het binnenmilieu is daarom het meest fundamentele element van servicekwaliteit.

Hotelgasten willen een gezonde en comfortabele omgeving om productief te zijn tijdens vergaderingen of om te genieten van hun vrije tijd. Of dat nu op hun kamer is, in het hotelrestaurant of in de omgeving van een etablissement. Tegelijkertijd moeten werknemers zich kunnen concentreren om efficiënt te kunnen werken. Om aan deze verwachtingen te voldoen, is een goede IAQ essentieel.

De lucht in uw gebouw kan bevatten:

  • Schimmels, sporen, pollen
  • Koolmonoxide, radon, vluchtige organische stoffen (VOC's)
  • Virussen, bacteriën en bijproducten
  • Uitlaatgassen van voertuigmotoren, uitlaatgassen van industriële installaties
  • Asbest, klei, elementaire deeltjes en kunstvezels

 

Luchtfiltersystemen in hotels moeten relatief grote hoeveelheden lucht verwerken. Ongeveer 50% van het energieverbruik van een gebouw gaat op aan het verwarmen, koelen en verplaatsen van lucht. Bij het overwegen van de Total Cost of Ownership (TCO) is het belangrijk om in gedachten te houden dat voor een kosteneffectief gebouw, het plannen van onderhoud een belangrijke stap is in het behouden van energie-efficiëntie, het minimaliseren van kostbare uitvaltijd en het verlengen van de levensduur van uw apparatuur.

De mogelijkheden voor horecagelegenheden om groene bouwstrategieën te integreren in hun ontwerp, constructie en dagelijkse werkzaamheden zijn zakelijk gezien zinvol en kunnen een belangrijk onderdeel vormen van het streven van een bedrijf naar duurzaamheid.

De Sensor360 is een nieuwe generatie monitoring- en faciliteitsmanagementtool voor binnenluchtkwaliteit die u in staat stelt om de prestaties en het onderhoud van luchtfilters op een geheel nieuwe manier te begrijpen en te plannen.

Er worden sensoren op batterijen geïnstalleerd om zowel de deeltjesconcentratie te meten voordat de lucht wordt gefilterd, als om de binnenluchtkwaliteit (IAQ) te meten en te registreren.

Via een speciale app kunt u gemakkelijk de prestaties van het luchtfiltersysteem inzien. De gebruiker kan de app naar zijn eigen wensen en behoeften instellen en bepalen bij welke waarden hij een waarschuwing wenst te ontvangen. Sensor360 biedt onmiddellijke bewaking van de prestaties van een filtersysteem en houdt automatisch de drukval en PM1-, PM2,5- en PM10-deeltjesniveaus bij.

Hierdoor is het niet meer nodig om filtergegevens van de luchtbehandelingssystemen handmatig te controleren en te verzamelen, waardoor de gebruiker potentiële IAQ-problemen kan oplossen voordat ze negatieve gevolgen hebben voor de gebruikers van het gebouw door een waarschuwing van de Sensor360-app te ontvangen dat de deeltjesniveaus een onaanvaardbare concentratie bereiken.

Vragen?


Neem contact met ons op:
+31 (0)591 - 701025

of zoek een afdelingbij u in de buurt

Software & Diensten

Documentzoeker
Contact
E-Mail
Bovenkant pagina