Luchtkwaliteit in hotels verbeteren

Een gezonde en comfortabele omgeving creëren

De ervaring van de hotelgast is cruciaal voor de zeer concurrerende en steeds veranderende horeca. Uitstekende kwaliteit van de binnenluchtkwaliteit (IAQ) is een belangrijk onderdeel van die ervaring. In een hotel, congrescentrum of casino brengen mensen 80% van hun tijd binnen door. Het binnenmilieu is daarom het meest fundamentele element van servicekwaliteit.

Hotelgasten willen een gezonde en comfortabele omgeving om productief te zijn tijdens vergaderingen of om te genieten van hun vrije tijd. Of dat nu op hun kamer is, in het hotelrestaurant of in de omgeving van een etablissement. Tegelijkertijd moeten werknemers zich kunnen concentreren om efficiënt te kunnen werken. Om aan deze verwachtingen te voldoen, is een goede IAQ essentieel.

De lucht in uw gebouw kan bevatten:

  • Schimmels, sporen, pollen
  • Koolmonoxide, radon, vluchtige organische stoffen (VOC's)
  • Virussen, bacteriën en bijproducten
  • Uitlaatgassen van voertuigmotoren, uitlaatgassen van industriële installaties
  • Asbest, klei, elementaire deeltjes en kunstvezels

 

Luchtfiltersystemen in hotels moeten relatief grote hoeveelheden lucht verwerken. Ongeveer 50% van het energieverbruik van een gebouw gaat op aan het verwarmen, koelen en verplaatsen van lucht. Bij het overwegen van de Total Cost of Ownership (TCO) is het belangrijk om in gedachten te houden dat voor een kosteneffectief gebouw, het plannen van onderhoud een belangrijke stap is in het behouden van energie-efficiëntie, het minimaliseren van kostbare uitvaltijd en het verlengen van de levensduur van uw apparatuur.

De mogelijkheden voor horecagelegenheden om groene bouwstrategieën te integreren in hun ontwerp, constructie en dagelijkse werkzaamheden zijn zakelijk gezien zinvol en kunnen een belangrijk onderdeel vormen van het streven van een bedrijf naar duurzaamheid.

Vragen?


Neem contact met ons op:
+31 (0)591 - 701025

of zoek een afdelingbij u in de buurt

Software & Diensten

Documentzoeker
Contact
E-Mail
Bovenkant pagina