Over ons

De geschiedenis van AAF begint bij Bill Reed, een bekwaam ingenieur en slimme ondernemer die al in 1921 inzag dat het reinigen van lucht cruciaal is voor de bescherming van de menselijke gezondheid en de optimalisatie van productieprocessen. Hij ontwikkelde "Reed Air Filter" en dit was feitelijk de eerste stap in het opbouwen van een internationaal bedrijf dat wereldwijd een leidende rol zou spelen op het gebied van oplossingen voor 'schone lucht' - AAF.

Op basis van haar sterke geschiedenis, voortdurende investeringen in R&D en betrokkenheid binnen de industrie, heeft AAF een aanzienlijke expertise opgebouwd in oplossingen voor schone lucht. Oplossingen die een verschil kunnen maken bij het beantwoorden van de hedendaagse uitdagingen op het gebied van milieu en volksgezondheid.

Ons uitgebreide product- en serviceportfolio omvat een compleet assortiment filters voor zowel vaste deeltjes als gasvormige moleculaire stoffen, op basis waarvan een oplossing voor schone lucht op maat kan worden geleverd. Alle producten zijn ontworpen en getest volgens de nieuwste filtratiestandaarden zoals ISO16890 (voorheen EN779:2012) en EN1822:2009.

AAF neemt ook actief deel aan internationale industrie- en regelgevende commissies, zoals Eurovent en ISO, zodat klanten er zeker van kunnen zijn dat ze in AAF een verantwoordelijke en betrouwbare partner vinden. Er wordt toegewijde technische ondersteuning geboden vanaf de ontwerpfase van HVAC (Heating Ventilation Air Conditioning) tot installatie en bewaking op locatie, zodat de luchtkwaliteit kan worden geoptimaliseerd tegen een minimale Total Cost of Ownership (TCO).

Sinds 2006 maakt AAF deel uit van de Japanse multinational Daikin Industries Ltd., de wereldleider in airconditioningsystemen. AAF heeft wereldwijd in totaal 2.600 mensen in dienst en het hoofdkantoor is gevestigd in Louisville, VS. Het hoofdkantoor voor de EMEA-regio (Europa, Midden-Oosten en Afrika) bevindt zich in Heppenheim, Duitsland. Productielocaties binnen de regio's bevinden zich in het Verenigd Koninkrijk, Letland, Zweden, Finland, Frankrijk en Slowakije.

AAF heeft een dicht Europees distributienetwerk en alle productielocaties zijn gecertificeerd volgens ISO 9001, ISO 14001 en OHSAS 18001. Recente investeringen in productie en supply chain hebben geresulteerd in een verdere verhoging van de kwaliteit en een soepel logistiek systeem. AAF kan de juiste oplossing op het juiste moment op de juiste plaats leveren.

Onze filosofie

Schone lucht tot leven brengen

 

Onze visie

Wereldwijd de binnenlucht zuiveren, onze levenskwaliteit verbeteren, ons productiever maken, kritieke processen en apparatuur beschermen en producten creëren die de menselijke conditie verbeteren.

 

Onze missie

Het milieu te beschermen, gezondheid van mensen te verbeteren, risico's te verminderen en uitgaven voor schone lucht te optimaliseren.

 

 

Documentzoeker
Contact
E-Mail
Bovenkant pagina