Datalogging en meten van de binnenluchtkwaliteit met de software van Sensor 360®

Innovatief cloudgebaseerd IOT-platform


Met de software van Sensor360 is het mogelijk om de binnenluchtkwaliteit te meten en te registreren. De software stelt u in staat stelt om de prestaties en het onderhoud van luchtfilters op een geheel nieuwe manier te begrijpen en te plannen.

Sensor360 is het eerste gepatenteerde IoT (Internet of Things) technologieplatform dat de effectiviteit van het filtratiesysteem van een gebouw aantoont door het monitoren van deeltjesniveaus. Daarnaast kan de facility manager door het monitoren van de drukval het wisselpunt voor de filters van het gebouw bepalen dat de beste waarde en energie-efficiëntie biedt.

De Sensor360 is een sensor voor het meten en registreren van de binnenluchtkwaliteit. Eerst worden sensoren op batterijen geïnstalleerd om zowel de deeltjesconcentratie te meten voordat de lucht wordt gefilterd, als om de binnenluchtkwaliteit (IAQ) te meten.

Drukmonitoren worden geïntegreerd in de huidige luchtbehandelingskasten van het gebouw om gegevens te registreren en de beheerder van het gebouw een handige manier te bieden om de prestaties van de luchtfilters te controleren, inclusief wanneer het optimale filterwisselpunt nadert.

Al deze sensoren maken verbinding met een netwerkgateway die op zijn beurt communiceert (via de cloud) met een app die geïnstalleerd is op de telefoon, tablet of computer van de gebruiker. Een display voor de bewaking van de luchtkwaliteit kan ook in de lobby of op een andere prominente plek in het gebouw worden geplaatst.

 

Informatie over de prestaties van het luchtfilter is dan net zo eenvoudig als het raadplegen van de Sensor360 mobiele telefoon app, die kan worden aangepast met door de gebruiker gedefinieerde waarschuwingen. Sensor360 biedt onmiddellijke bewaking van de prestaties van een filtersysteem en houdt automatisch de drukval en PM1-, PM2,5- en PM10-deeltjesniveaus bij.

Hierdoor is het niet meer nodig om filtergegevens van de luchtbehandelingssystemen handmatig te controleren en te verzamelen, waardoor de gebruiker potentiële IAQ-problemen kan oplossen voordat ze negatieve gevolgen hebben voor de gebruikers van het gebouw door een waarschuwing van de Sensor360-app te ontvangen dat de deeltjesniveaus een onaanvaardbare concentratie bereiken.

Bovendien kunnen gebruikers van het gebouw de kwaliteit van de gefilterde lucht die ze inademen zien door de Sensor360-lobbykiosken te raadplegen die zowel binnen- als buitenluchtdeeltjesniveaus weergeven. Dankzij de lobbykiosken weet iedereen die een voet in het gebouw zet dat hij een schone, gezonde omgeving betreedt. Dit kan de productiviteit en werktevredenheid van werknemers en de klanttevredenheid verhogen.

Wanneer Sensor360 niet meer reactief hoeft te reageren op klachten van gebruikers, kunnen facilitair managers hun achterstallig onderhoud aanpakken en zorgen voor een hoge binnenluchtkwaliteit (IAQ) in het gebouw.

Geen enkel ander gebouwautomatiseringssysteem of monitoringtool op de markt biedt deze combinatie van rijke filtratiegegevens en gebruiksgemak. Met Sensor360 kan de gebruiker de planning van preventief onderhoud optimaliseren, achterstallig onderhoud verminderen, geld besparen, risico's verminderen en tijd winnen.

Neem contact op met uw AAF-vertegenwoordiger om te zien hoe de inzichten van intelligente bewakingstechnologie, waaronder TCO Diagnostic® en Sensor360®, de operationele resultaten kunnen verbeteren. Klik hier voor meer informatie over TCO Diagnostic.

 

Vragen?


Neem contact met ons op:
+31 (0)591 - 701025

of zoek een afdelingbij u in de buurt

Software & Diensten

Documentzoeker
Contact
E-Mail
Bovenkant pagina