![[Translate to Dutch:] Cleaning air ducts from grease and carbon for restaurants near London Bridge](/fileadmin/user_upload/Case_Studies/fixed_size_List_View/london-bridge.jpg)
Keukenafzuigkap schoonmaken in een van de historische gebouwen in Londen
Eindgebruiker: Het historische gebouw bestaat uit openbare ruimten, meerdere restaurants en personeelskantines die het hele jaar door 1000 klanten bedienen.
industrie: Hotels & Restaurants
De keukenafzuigsystemen die de restaurants bedienen, moesten grondig worden gereinigd om de hoeveelheid opgehoopte koolstof en vet in de leidingen, die een aanzienlijk brandgevaar vormden, te verminderen.
In overeenstemming met de Fire Safety Reform Act 2005 hebben alle eigenaren/beheerders van gebouwen de verantwoordelijkheid om de brandrisico's in hun gebouwen te verminderen. De best practice voor het onderhoud van keukenafzuigsystemen staat vermeld in het document TR19 Grease van de Building and Engineering Services Association (BESA), dat duidelijke richtlijnen geeft voor aanvaarde reinigingsmethoden, rapportage en intervallen om het brandgevaar tot een veilig niveau te beperken.
Eerdere pogingen om het leidingwerk ter plaatse schoon te maken, hadden slechts een gedeeltelijk gelukt, waarbij sommige grote delen van het leidingwerk ongereinigd bleven en een gevaar vormden voor het gebouw.
Op basis van de BESA TR19-voorschriften werden de volgende maatregelen genomen om het vet in de kanalen te verwijderen:
- Installeerde toegangsdeuren in het kanaalwerk met tussenruimten van 2 m om toegang te krijgen voor reiniging.
- De inline ventilator losgemaakt en volledig verwijderd om te strippen en schoon te maken.
- Gebruikte een gemotoriseerde borstelmachine om moeilijk bereikbaar leidingwerk te reinigen dat verborgen zat in een ruimte achter een muur.
Na de reiniging is het systeem teruggebracht tot blank metaal met een onderhoudsplan om de vetafzetting onder de 200 micron te houden die in BESA TR19 wordt aangegeven als brandgevaarlijk.
Eindgebruiker: Het historische gebouw bestaat uit openbare ruimten, meerdere restaurants en personeelskantines die het hele jaar door 1000 klanten bedienen.
industrie: Hotels & Restaurants
De keukenafzuigsystemen die de restaurants bedienen, moesten grondig worden gereinigd om de hoeveelheid opgehoopte koolstof en vet in de leidingen, die een aanzienlijk brandgevaar vormden, te verminderen.
In overeenstemming met de Fire Safety Reform Act 2005 hebben alle eigenaren/beheerders van gebouwen de verantwoordelijkheid om de brandrisico's in hun gebouwen te verminderen. De best practice voor het onderhoud van keukenafzuigsystemen staat vermeld in het document TR19 Grease van de Building and Engineering Services Association (BESA), dat duidelijke richtlijnen geeft voor aanvaarde reinigingsmethoden, rapportage en intervallen om het brandgevaar tot een veilig niveau te beperken.
Eerdere pogingen om het leidingwerk ter plaatse schoon te maken, hadden slechts een gedeeltelijk gelukt, waarbij sommige grote delen van het leidingwerk ongereinigd bleven en een gevaar vormden voor het gebouw.
Op basis van de BESA TR19-voorschriften werden de volgende maatregelen genomen om het vet in de kanalen te verwijderen:
- Installeerde toegangsdeuren in het kanaalwerk met tussenruimten van 2 m om toegang te krijgen voor reiniging.
- De inline ventilator losgemaakt en volledig verwijderd om te strippen en schoon te maken.
- Gebruikte een gemotoriseerde borstelmachine om moeilijk bereikbaar leidingwerk te reinigen dat verborgen zat in een ruimte achter een muur.
Na de reiniging is het systeem teruggebracht tot blank metaal met een onderhoudsplan om de vetafzetting onder de 200 micron te houden die in BESA TR19 wordt aangegeven als brandgevaarlijk.