Luchtfiltratieoplossingen voor musea

Kostbare en onbetaalbare objecten beschermen

In bewaringsomgevingen is de kwaliteit van de binnenlucht (IAQ) een primaire zorg. De verontreinigingsniveaus in deze binnenlucht kunnen tot vijf keer hoger zijn dan de niveaus buiten, en in sommige gevallen zelfs 100 keer hoger. Het beheersen van vervuilende stoffen en gasvormige verontreinigingen in de lucht is van fundamenteel belang voor het beschermen van onbetaalbare collecties kunstvoorwerpen, nationale historische eigendommen en documenten, kunstwerken en literatuur.
Schade aan deze objecten kan worden veroorzaakt door:

  • ongecontroleerde temperatuur
  • relatieve vochtigheid
  • stof en vuil
  • verontreinigende gassen, zoals ozon en zwaveldioxide

 

Temperatuur en vochtigheid versnellen, als ze niet goed onder controle worden gehouden, de snelheid van chemische reacties die de aantasting van gevoelige objecten veroorzaken. Verontreiniging door stof en vuil doet artefacten verkleuren. Gasvormige vervuilende stoffen kunnen door chemische reacties een aanzienlijke en onomkeerbare aantasting van artefacten, metalen, historische documenten, foto's en marmer veroorzaken.

AAF biedt een breed scala aan filtratieoplossingen en -apparaten die individueel kunnen worden aangepast aan de plaatselijke omstandigheden. Het doel is hier niet alleen de optimale bescherming van uw tentoonstellingen, maar ook een eersteklas binnenluchtkwaliteit voor bezoekers en werknemers.

Software & Diensten

Documentzoeker
Contact
E-Mail
Bovenkant pagina